Ewa / Przepisy / Sałatka ziemniaczana

Opis przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do miski. Dodać pokrojone w kosteczkę ogórki oraz cebulę pokrojoną w piórka.

Musztardę wymieszać z miodem i octem. Wlać oliwę, cały czas mieszając. Przelać na sałatkę. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Delikatnie wymieszać.

Sałatka może być samodzielną potrawą lub dodatkiem do dania głównego.

wydrukuj przepis
Składniki
  • 6 - ziemniaków sałatkowych
  • 1 - cebula czerwona
  • 3 - ogórki konserwowe
  • sól
  • pieprz
  • Sos
  • 1 łyżka - musztardy z całymi ziarnami gorczycy
  • 1 łyżka - miodu
  • 2 łyżki - octu winnego
  • 3 łyżki - oliwy
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 299

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, więc w telewizyjnej kuchni Ewy zagoszczą...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów