Rybę zamarynować: filety pokroić na dużą kostkę, przełożyć do miski, dodać sos teriyaki, wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki.
Jajko roztrzepać widelcem, dodać sproszkowane chili, wymieszać. Kawałki zamarynowanej ryby obtoczyć w pikantnym jajku i ziarnie sezamu. Usmażyć w oleju na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Z okazji Mikołajek Ewa Wachowicz przyrządzi rybę w panierce sezamowej -...
Liście kapusty wrzucić do osolonego wrzątku. Parzyć przez ok. 3 minuty...
Z kociołka!
Topinambur obrać, pokroić na krążki o grubości ok. 1 1/2 cm. Ugotowa ...
Kotlety przykryć folią spożywczą, rozbić tłuczkiem. Przyprawić z obu stron solą i pie ...