Warunkiem smakowitości potrawy jest dobry i świeży pstrąg. Rybę dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Wewnątrz oprószyć solą. Pomarańczę umyć równie dokładnie, pokroić na półplasterki (dość grube). Do każdego rybiego „brzuszka" włożyć 2-3 pomarańczowe półplasterki i kilka gałązek mięty. Mięta daje świeżość, a pomarańcza nutę słodyczy.
Pstrąga ułożyć na folii aluminiowej i zrobić szczelną paczuszkę. Tak przygotowaną rybę ułożyć na tacce do grillowania i umieścić na ruszcie. Paczuszki powinny spoczywać nad żarem przez około pół godziny.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz proponuje paprykę nadziewaną serem feta oraz pstrąga...
Z koperkiem!
Polędwicę wołową pokroić na plastry o grubości 2-3 cm, posmarować oliwą, obtoczyć w g ...
Z dodatkiem kurkumy;-)
Pierś z kurczaka podzielić na kawałki, rozbić tłuczkiem...