/ Przepisy / Pstrąg na parze

Opis przygotowania

Sprawione ryby natrzeć wewnątrz odrobiną soli. Do środka włożyć czosnek, koperek i po plasterku cytryny. Ugotować na parze (do wody dodać białe wino, ziele angielskie i liść laurowy).

Na talerzu udekorować cząstkami cytryny. Podawać z warzywami z sosem jogurtowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 72
Ewa gotuje - odc. nr 72

W tym wydaniu swojego autorskiego programu Ewa Wachowicz zdradzi swój kolejny...

 

Podobne przepisy

Karp chrzanem nadziewany

Niezwykle delikatny...

Knedle z kapustą i morelami

A do tego konfitura z cebuli;-)

Hamburgery

Mięso zmielić, włożyć do miski. Dodać drobno pokrojone szczypiorek, estragon i natkę ...

Zrazy wołowe z węgierkami

Mięso pokroić w plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...

Wróć do listy przepisów