Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałata lodowa słodko-kwaśna

Opis przygotowania

Z sałaty usunąć głąb (mocnym uderzeniem o deskę). Liście poszarpać do miski. Dodać cząstki pomidora i pokrojoną w kostkę paprykę.

Do dżemu malinowego dodać ocet balsamiczny i sól (ewentualnie nieco pieprzu). Na końcu dolać oliwę. Wymieszać i polać sałatę - tuż przed podaniem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 164
Ewa gotuje - odc. nr 164

W tym odcinku indyk z rodzynkami i rozmarynem, sałata lodowa słodko kwaśna,...

 

Podobne przepisy

Surówka z marchewki

Marchewkę poszatkować do miski na szatkownicy do ogórków lub pokroić w cienkie krążki ...

Pikle z rzodkiewek

Dodatek do potraw, składnik sałatek...

Sałatka z czosnkiem niedźwiedzim

Z kuskusem i granatem;-)

Sałatka brzoskwiniowa z pekińskiej

Kapustę poszatkować. Brzoskwinie i cebulę pokroić w kostkę (cebulę drobno), melisę po ...

Wróć do listy przepisów