/ Przepisy / Marynowana pekińska

Opis przygotowania

Kapustę przekrój w poprzek na pół, następnie pokrój w ćwiartki. Przełóż do miski - tak, by kawałki leżały obok siebie, a nie jeden na drugim. Przypraw solą i pieprzem, oprósz cukrem, skrop octem i sokiem z limonki. Przykryj czymś ciężkim, np. talerzem, i odstaw do marynowania na co najmniej 2 godziny.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 185
Ewa gotuje - odc. nr 185

W tym odcinku Ewa zaproponuje mintaja zapiekanego pod kruszonką chlebową,...

 

Podobne przepisy

Sałatka z czerwonej fasoli

Pieczarki obrać i pokroić na plasterki...

Sałata lodowa z cukinią

Cukinię dokładnie umyć (nie obierać i nie wydrążać nasion - w młodej cukinii skórka j ...

Lodowa z melonem

Sałatę umyć i poszarpać do miski...

Surówka chińska

Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę...

Wróć do listy przepisów