/ Przepisy / Oliwki z serem i winogronami

Opis przygotowania

Oliwki odsączyć z zalewy, przełożyć do miski. Dodać ser pokrojony w kostkę, drobno posiekany czosnek, winogrona, migdały oraz pokrojony szczypior (pędy szalotki). Skropić oliwą i delikatnie wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 179
Ewa gotuje - odc. nr 179

W tym odcinku Ewa zaprasza Nas na oliwkową ucztę. Przygotuje pyszne przekąski...

 

Podobne przepisy

Sałatka jarzynowa

Nazywana też sałatką polską;-)

Sałatka mistrzów

Pierś z kurczaka posypać przyprawą curry i upiec na ruszcie (można to zrobić na patel ...

Sałatka z selera i ananasa

Zacząć od ugotowania jajek na twardo. Jaja włożyć do zimnej wody i gdy tylko się zago ...

Sałatka wiosenna

Warstwowa!

Wróć do listy przepisów