Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać mąkę, zmiksować. Dolać wodę i wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić na 1/2 godziny. Smażyć na teflonowej patelni - z obu stron, na złoty kolor (do smażenia najlepsze jest sklarowane masło).
Podawać z nadzieniem serowym (biały ser przetrzeć przez sito, posłodzić, dodać śmietankę) i truskawkami, ew. z gotowym kremem czekoladowym lub dżemem. Dekorować bitą śmietaną.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż przed Dniem Dziecka Ewa Wachowicz zrobi naleśniki. Zademonstruje też...
Polska gąska po włosku, czyli cienko skrojony wędzony filet z gęsi domowej...
Do miksera wrzucić rozdrobnione mięso z indyka, dodać musztardę, majonez, ser i czosn ...
Zamiast kiełbasy na patyku;-)
Ziemniaki upiec w żarze w kominku (20-25 minut). Podawać z masłem, odrobiną soli i kw ...