Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Torcik z malinami

Opis przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać cukier puder i utrzeć. Gdy zbielej±, zmiksować z miękkim masłem. Dodać m±kę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wymieszać. Przełożyć do dwóch tortownic (¶rednica 25 cm, natłuszczone m±k± i wysypane bułk± tart±). Równo rozprowadzić.

Białka ubić ze szczypt± soli. Utrwalić cukrem. Wyłożyć na ciasto w tortownicach. Posypać płatkami migdałów. Piec przez 35-40 minut w temp. 170 st. C.

Galaretki rozpu¶cić w szklance wrz±tku. Wsypać mrożone maliny. Wymieszać i odstawić.

Po upieczeniu ciasto wystudzić. Jedno zostawić w tortownicy, drugie wyj±ć. Na placek w foremce nałożyć tężej±c± galaretkę z malinami. Przykryć drugim ciastem. Lekko docisn±ć i wstawić do lodówki. Podawać, gdy galaretka zastygnie.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 274
Ewa gotuje - odc. nr 274

W kolejnym odcinku Ewa sięgnie po jarmuż – warzywo, które wróciło...

 

Podobne przepisy

Serownik mazurkowy z suszonymi ¶liwkami

Wariacja na temat sernika i mazurka!

Piernik bardzo puszysty

Do zrobienia w ostatniej chwili;-)

Ciasto z suszonymi ¶liwkami

Na kruchym spodzie...

Tort czekoladowo-kawowy

Mamy 200 odcinków - musi być tort!

Wróć do listy przepisów