Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Serownik-murzynek

Opis przygotowania

Kakao, wodę, cukier i masło zagotować i wystudzić. Dodać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia i żółtka. Wymieszać. Poł±czyć z pian± ubit± z białek.

Z podanych składników zrobić masę. Do sera dodać masło, żółtka, cukier, m±kę i proszek do pieczenia. Wymieszać z pian± z białek.

Ciasto przełożyć do foremki - na wierzchu rozłożyć masę serow± (formuj±c kilka okr±głych, stykaj±cych się ze sob± „placuszków"). Piec przez około 50 minut w temp. 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 132
Ewa gotuje - odc. nr 132

Placki ziemniaczane, surówka z białej rzodkwi, serownik-murzynek wariacje...

 

Podobne przepisy

Fantazja ¶liwkowo-jabłkowa

Jajka wybić do miski, posolić i zacz±ć ubijać. Stopniowo dodać cukier...

Placuszki z m±ki kasztanowej

Z miodem i ¶wieżymi owocami;-)

Ciasto z polew± marmurkow±

Masło utrzeć na puszysta masę. Gdy zbieleje, dodać cukier. Utrzeć. Stopniowo dodać ja ...

Ciasteczka z wróżb±

M±kę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder...

Wróć do listy przepisów