Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Serownik-murzynek

Opis przygotowania

Kakao, wodę, cukier i masło zagotować i wystudzić. Dodać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia i żółtka. Wymieszać. Poł±czyć z pian± ubit± z białek.

Z podanych składników zrobić masę. Do sera dodać masło, żółtka, cukier, m±kę i proszek do pieczenia. Wymieszać z pian± z białek.

Ciasto przełożyć do foremki - na wierzchu rozłożyć masę serow± (formuj±c kilka okr±głych, stykaj±cych się ze sob± „placuszków"). Piec przez około 50 minut w temp. 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 132
Ewa gotuje - odc. nr 132

Placki ziemniaczane, surówka z białej rzodkwi, serownik-murzynek wariacje...

 

Podobne przepisy

Tarta z gruszkami

M±kę przesiać na stolnicę, dodać cukier i cukier waniliowy...

Sernik kokosowy

Zaskakuj±cy w smaku!

Sernik z brzoskwiniami

I kruszonk± kokosow±!

Domowe babeczki

M±kę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Dodać rozpuszczone masło ...

Wróć do listy przepisów