/ Przepisy / Placek cappuccino

Opis przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Do białek dodać cukier i ubić pianę. Dodać żółtka i ubić na sztywno. Następnie dodać m±kę przesian± z m±k± ziemniaczan± i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać i wyłożyć na blachę. Piec przez 20-25 minut w temperaturze 180 st. C.

Przygotować krem. Żelatynę rozpu¶cić we wrz±tku. Wystudzić. Żółtka, jajko i cukier puder ubić na parze.
Utrzeć masło, stopniowo dodać masę jajeczn±. Dodać mleko w proszku i serek homogenizowany, a na samym końcu żelatynę.

Na biszkopt nałożyć połowę kremu. Na krem biszkopty namoczone w kawie z alkoholem. Na biszkopty resztę kremu. Oprószyć kakao.

Przepis autorstwa pani Ilony Pyszny z Wodzisławia ¦l±skiego - nagroda miesi±ca!

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 113
Ewa gotuje - odc. nr 113

”Vitello tonato i placek cappuccino” Ten odcinek „Ewa...

 

Podobne przepisy

Brulee owocowe

Jabłka i nektarynki pokroić w plasterki. Wrzucić do rondla. Dolać 2 łyżki wody, dusić ...

Szaszłyki owocowe

Banany obrać, jabłka umyć i wyci±ć gniazda nasienne, podzielić na zgrabne cz±stki, skropić sokiem z cytryny...

Jabłka w syropie

Jabłka obrać, przekroić na pół. Wykroić gniazda nasienne. Z wody i cukru ugotować syr ...

Domowe babeczki

M±kę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Dodać rozpuszczone masło ...

Wróć do listy przepisów