/ Przepisy / Herbatnikowy domek z serem

Opis przygotowania

Ser przepuścić dwa razy przez maszynkę. Dodać cukier puder, cukier waniliowy i masło. Wymieszać. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i bardzo starannie wymieszać. Na tacy ułożyć folię aluminiową, na folii trzy rzędy herbatników (po sześć w rzędzie, folia powinna nieco wystawać).

Ciastka posmarować białą masą, przykryć drugą warstwą herbatników i posmarować masą kakaową (do masy można dać trochę prażonych i posiekanych orzechów nerkowca). Folię złapać oburącz za dłuższe boki i podnosząc do góry złożyć „domek”.

Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, dodać masło i mleko, wymieszać. Taką polewą pokryć „domek”. Do czekolady przykleić prażone płatki migdałów - tak, by wyglądały jak dachówki. Orzechy nerkowca ułożyć na szczycie herbatnikowego domku (tak jak gąsiory na prawdziwym dachu).

Wstawić do lodówki - na drugi dzień herbatnikowy domek jest najsmaczniejszy i łatwo go pokroić.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 40
Ewa gotuje - odc. nr 40

Z okazji Mikołajek Ewa Wachowicz przyrządzi rybę w panierce sezamowej -...

 

Podobne przepisy

Migdałowe brownie z czerwoną fasolą

Czekoladowe ciasto z fasolką? Czemu nie!

Galaretka z cydru

Zamiast trunku!

Orzeszki z ciecierzycy

Do chrupania!

Chałka trójkolorowa

Warkocz na drożdżach;-)

Wróć do listy przepisów