Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temp. pokojowej.
Do miski wsypać mąkę, cukier, płatki owsiane, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Do drugiej miski wybić jajka, wlać jogurt naturalny, olej i wszystko zmiksować. Następnie do sypkich składników dodać składniki mokre i dokładnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do blachy wyłożonej papierem, natłuszczonej i wysypanej bułką tartą). Wyrównać. Na cieście ułożyć połówki śliwek.
Piec przez ok. 50 minut w temp. 180 st. C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W życiu Ewa ma dwie wielkie pasje – góry i gotowanie. Doskonale wiedzą...
Dno foremki (24x40 cm) wyłożyć połową herbatników. Na mleku ugotować budyń i, gdy prz ...
Na deser lub słodki obiad;-)
Cudnie wygląda... A jak smakuje!
Wiórki, kaszę i cukier wsypać do słoika. Zalać wódką, zakręcić i schować do lodówki na całą noc...