/ Przepisy / Ciasteczka kokosowe z chia, czekoladą i żurawiną

Opis przygotowania

Do rondelka wsypać ksylitol, wlać mleko, dodać olej kokosowy i ekstrakt waniliowy. Podgrzewać, aż ksylitol się rozpuści. Odstawić do wystudzenia.

W misce połączyć mąkę kokosową, skrobię, sodę i nasiona chia. Dodać do wystudzonej masy i dokładnie wymieszać. Dorzucić drobno pokrojoną czekoladę oraz żurawinę i ponownie wymieszać. Gdyby ciasto było zbyt rzadkie, dodać więcej mąki.

Za pomocą łyżki nałożyć ciasto na blachę wyścieloną papierem do pieczenia, formując ciasteczka.

Piec przez 20-25 minut w temp. 180 st. C. Odstawić do wystudzenia.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 369
Ewa gotuje - odc. nr 369

Wrzesień Ewa spędziła w mieście, więc z radością wraca w Beskidy. Zabiera...

 

Podobne przepisy

Kulki ryżowe z daktylami

I migdałem w środku!

Ciacho od Marzenki

Jajka wybić do dużej miski. Roztrzepać miotełką, dodać cukier i cukier waniliowy. Wym ...

Tarta tatin

Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki...

Cytrynowiec

Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodać mąkę przesianą z proszkiem do p ...

Wróć do listy przepisów