Na rozgrzaną patelnię wsypać cukier. Gdy się roztopi, wsypać posiekane nerkowce. Wymieszać. Jak pokryją się karmelem, przełożyć na papier do pieczenia i odstawić do wystudzenia.
Z owocu ananasa odciąć pióropusz i skórkę, łyżeczką wyciąć „oczka”. Pokroić na kawałki, odciąć twardy środek. Przełożyć do zamykanego pojemnika i wstawić do zamrażarki na kilka godzin.
Zamrożony owoc przełożyć do miksera, wlać mleczko kokosowe i sok z cytryny. Zmiksować.
Nałożyć do pucharków. Udekorować nerkowcami w karmelu. Można ozdobić bratkami z ogródka.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek z krótką wizytą na polskim wybrzeżu. Tym razem Ewa odwiedzi...
Udekorowana borówkami!
Wiórki, kaszę i cukier wsypać do słoika. Zalać wódką, zakręcić i schować do lodówki na całą noc...
Ponoć zajadał się nim Józef Piłsudski...
Laskę wanilii przekroić wzdłuż, zeskrobać miąższ, wszystko wrzucić do śmietany. Zagot ...