Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Smoothie trójkolorowe

Opis przygotowania

Maliny zmiksować. Dodać rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać, przelać do pojemników i wstawić do zamrażarki.

Szpinak umyć i osuszyć. Jabłko pokroić na ósemki. Przełożyć do miksera. Dodać wodę gazowaną i miód. Zmiksować. Dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać i przełożyć na zmrożony mus malinowy. Ponownie wstawić do zamrażarki.

Gdy zielona warstwa stężeje, nałożyć jogurt posłodzony syropem klonowym. Posypać posiekanymi bakaliami i płatkami.

Pojemniki zamknąć. Dla pewności można założyć gumkę lub przewiązać ozdobną tasiemką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 363
Ewa gotuje - odc. nr 363

Co jeść przed wyruszeniem na szlak? Najlepiej zacząć od pożywnego śniadania...

 

Podobne przepisy

Ciasto herbatnikowe bez pieczenia

Dno foremki (24x40 cm) wyłożyć połową herbatników. Na mleku ugotować budyń i, gdy prz ...

Gruszki z serem kozim

Przykład na to, jak wykorzystać domowe przetwory...

Tarta z kremem różanym

Z truskawkami pod glazurą;-)

Karmelizowana cytryna

Świetny dodatek do deserów;-)

Wróć do listy przepisów