Maliny zmiksować. Dodać rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać, przelać do pojemników i wstawić do zamrażarki.
Szpinak umyć i osuszyć. Jabłko pokroić na ósemki. Przełożyć do miksera. Dodać wodę gazowaną i miód. Zmiksować. Dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać i przełożyć na zmrożony mus malinowy. Ponownie wstawić do zamrażarki.
Gdy zielona warstwa stężeje, nałożyć jogurt posłodzony syropem klonowym. Posypać posiekanymi bakaliami i płatkami.
Pojemniki zamknąć. Dla pewności można założyć gumkę lub przewiązać ozdobną tasiemką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Co jeść przed wyruszeniem na szlak? Najlepiej zacząć od pożywnego śniadania...
Jajka roztrzepać, mąkę przesiać. W misce ułożyć warstwami drożdże, cukier, cukier wan ...
Przesianą mąkę posiekać z masłem, dodać cukier, proszek do pieczenia, jajka, żółtka, ...
Białka oddzielić od żółtek. Ubić ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem...
Pięknie udekorowane!