Masło wrzucić do garnka. Gdy się roztopi, wsypać cukier. Wlać mleko. Wsypać kakao i wymieszać. Dodać rum. Wsypać płatki – tyle, by powstała gęsta masa. Odstawić do wystudzenia.
Płatki migdałowe posiekać. Z masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego (dłonie moczyć w wodzie). Obtoczyć w migdałach i ułożyć na papierze do pieczenia. Schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa odwiedzi Nikiszowiec, bodaj najbardziej rozpoznawalne osiedle...
Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Wysiekać z zimnym ...
Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić nad garnkiem z gorącą wodą na sztywny krem. D ...
Z truskawkami i prażonymi płatkami migdałów!
Startą cukinię gotować na małym ogniu przez ok. 2 godziny do miękkości...