
Masło wrzucić do garnka. Gdy się roztopi, wsypać cukier. Wlać mleko. Wsypać kakao i wymieszać. Dodać rum. Wsypać płatki – tyle, by powstała gęsta masa. Odstawić do wystudzenia.
Płatki migdałowe posiekać. Z masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego (dłonie moczyć w wodzie). Obtoczyć w migdałach i ułożyć na papierze do pieczenia. Schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa odwiedzi Nikiszowiec, bodaj najbardziej rozpoznawalne osiedle...
Miód i sodę przełożyć do rondelka, wymieszać i zagotować...
Przesianą mąkę posiekać z masłem, dodać cukier, proszek do pieczenia, jajka, żółtka, ...
Zrobić zaczyn – drożdże wymieszać z 2 łyżkami cukru oraz wodą. Odstawić...
W sezonie to pozycja obowiązkowa!