Miękkie masło utrzeć mikserem. Gdy się spieni, dodać cukier trzcinowy oraz ksylitol. Zmiksować. Wsypać cukier waniliowy oraz sodę i proszek do pieczenia. Posolić. Wsypać szklankę mąki, wybić jajko. Zmiksować. W ten sam sposób wmieszać resztę mąki i pozostałe jaja.
Dorzucić pokrojoną w kostkę czekoladę. Wymieszać. Za pomocą 2 łyżek uformować ciasteczka i ułożyć je na wyłożonej papierem blasze piekarnikowej. Piec przez 15-20 minut w temp. 160 st. C.
Po upieczeniu wystudzić i ładnie zapakować.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Większość z nas spędza Boże Narodzenie bardzo tradycyjnie – we własnym...
Czekoladowe, bezglutenowe;-) Kakao, banan i awokado...
Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę...
W foremkach na babeczki...
Miękkie masło utrzeć w misce. Uperfumować miąższem z laski wanilii...