
Miękkie masło utrzeć mikserem. Gdy się spieni, dodać cukier trzcinowy oraz ksylitol. Zmiksować. Wsypać cukier waniliowy oraz sodę i proszek do pieczenia. Posolić. Wsypać szklankę m±ki, wybić jajko. Zmiksować. W ten sam sposób wmieszać resztę m±ki i pozostałe jaja.
Dorzucić pokrojon± w kostkę czekoladę. Wymieszać. Za pomoc± 2 łyżek uformować ciasteczka i ułożyć je na wyłożonej papierem blasze piekarnikowej. Piec przez 15-20 minut w temp. 160 st. C.
Po upieczeniu wystudzić i ładnie zapakować.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Większo¶ć z nas spędza Boże Narodzenie bardzo tradycyjnie – we własnym...
Z kremem waniliowym!
Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli...
Do dużej miski przesiać m±kę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir oraz sól. Dodać zm ...
Galaretki rozpu¶cić, wylać na płaskie talerze. Gdy zastygn±, pokroić w kostkę i nałoż ...