/ Przepisy / Cymes

Opis przygotowania

Marchewkę umyć, obrać i pokroić w plastry. Zasypać cukrem, zalać wodą i ugotować.

Gdy zacznie mięknąć, wlać sok z pomarańczy, zakwasić sokiem z cytryny. Wrzucić bakalie. Przyprawić cynamonem, posłodzić miodem, wymieszać i dusić przez chwilę.

Podawać udekorowane listkami mięty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 311
Ewa gotuje - odc. nr 311

Kolejny program rozpocznie się na krakowskim Kazimierzu, który przed laty...

 

Podobne przepisy

Lodowa z melonem

Sałatę umyć i poszarpać do miski...

Puree z ziemniaków i brokułów

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i podgotować w osolonym wrzątku...

Ogórkowa na małosolnych

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić w garnku na maśle...

Czerwone pesto

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...

Wróć do listy przepisów