Jajka wybić do miski. Zmiksować z cukrem i cukrem trzcinowym. Uperfumować miąższem z laski wanilii. Wsypać mąkę i mąkę kokosową. Wlać wodę i olej. Dobrze wymieszać mikserem.
Przełożyć do prostokątnej formy, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Ciasto wyrównać, a na wierzchu ułożyć jeżyny i borówki.
Piec przez ok. 1 godzinę w temp. 180 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem. W razie potrzeby zostawić jeszcze w piecu na 5-10 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na początku jesieni szlaki są pełne turystów, a w lasach jest mnóstwo grzybów....
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło, wysiekać. Gdy zacznie przypominać krusz ...
Na włoską nutę...
Mąkę przesiać, posolić. Dodać masło, wysiekać (całość powinna przypominać bułkę tartą ...
Mąkę z masłem posiekać nożem. Dodać żółtka, proszek do pieczenia, cukier puder i cuki ...