
Jajka wybić do miski. Zmiksować z cukrem i cukrem trzcinowym. Uperfumować miąższem z laski wanilii. Wsypać mąkę i mąkę kokosową. Wlać wodę i olej. Dobrze wymieszać mikserem.
Przełożyć do prostokątnej formy, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Ciasto wyrównać, a na wierzchu ułożyć jeżyny i borówki.
Piec przez ok. 1 godzinę w temp. 180 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem. W razie potrzeby zostawić jeszcze w piecu na 5-10 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na początku jesieni szlaki są pełne turystów, a w lasach jest mnóstwo grzybów....
Żelatynę rozpuścić w 50 ml gorącej wody. Truskawki zmiksować z cukrem. Śmietankę ubić ...
Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka...
Masło rozpuścić, dodać pozostałe składniki. Masę wyłożyć na blachę, przycisnąć (np. o ...
Receptura z domu rodzinnego!