/ Przepisy / Ciasto na maślance

Opis przygotowania

Szklankę cukru, 2 całe jajka i 3 żółtka ubić mikserem, dodać szklankę maślanki i cienkim strumieniem olej.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i powoli dodać do ciasta. Na samym końcu wsypać cukier waniliowy. Przelać do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.

Do 3 białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę, utrwalić  1/2  szklanki cukru. Wymieszać z wiórkami kokosowymi i wylać na ciasto.

Piec przez 40 minut w temperaturze 180 st. C.

Dekorować cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 144
Ewa gotuje - odc. nr 144

Dziś Ewa Wachowicz zabierze nas w świat kuchni meksykańskiej. Jako danie...

 

Podobne przepisy

Owoce pod koglem-moglem

Morele, brzoskwinia i gruszka...

Keks makowy

Z polewą czekoladową...

Baba drożdżowa z dżemem malinowym

Cudnie wygląda... A jak smakuje!

Placuszki z banana

Bez glutenu!

Wróć do listy przepisów