Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Łosoś w musztardzie

Opis przygotowania

Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową (tak, by potrawę można było przykryć i szczelnie zawinąć). Obficie posmarować olejem lub oliwą (użyć pędzelka). Ułożyć rybne filety, po wierzchu posmarować wymieszanymi ze sobą musztardami, przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Na rybie rozłożyć cebulę pokrojoną w cienkie talarki, skropić sokiem z cytryny i posypać kaparami. Folią przykryć rybę, szczelnie zawinąć na brzegach. Piec ok. 15 minut, następnie rozwinąć folię i piec jeszcze co najmniej 5 minut.

By posiłek był prawidłowo zbalansowany i zawierał dobre węglowodany, najlepiej podać łososia z ryżem na sypko i zieloną sałatą lub brokułami - w obu przypadkach z lekkim dressingiem ziołowym.

Ryż (po 2 łyżki na osobę) przelać na sicie zimną wodą, ugotować na sypko - taki jest dużo zdrowszy, bo wolniej się wchłania.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 37
Ewa gotuje - odc. nr 37

Odcinek z myślą o diabetykach. Ewa Wachowicz przygotuje łososia w musztardzie,...

 

Podobne przepisy

Pierogi z bobem

Zamrożony bób wsypać do osolonego wrzątku i gotować do miękkości przez 10-15 minut...

Naleśniki szpinakowe

Z pstrągiem wędzonym...

Polędwiczka wieprzowa z serem kozim i oliwkami

Polędwiczkę zamarynować w białym winie z dodatkiem oliwy, soku z pomarańczy, tymianku, rozmaryny oraz pozostałych przypraw...

Sznycel w bułce

Po prostu mielony...

Wróć do listy przepisów