Uwaga: ilość składników zależy od wielkości naczynia do pieczenia.
Kociołek wyłożyć liśćmi kapusty. Warzywa pokroić w talarki, nałożyć do kociołka. Przyprawić solą i majerankiem. Przykryć grubo pokrojonym boczkiem. Identycznie ułożyć kolejne warstwy, aż do napełnienia kociołka. Przykryć liśćmi kapusty, nałożyć pokrywę, zakręcić i wstawić do ogniska.
Prażonka będzie gotowa po godzinie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa zaprasza na potrawy z ognia. Nie z rusztu,...
Kapustę cienko poszatkować. Przełożyć do garnka, podlać wodą i poddusić ...
Antybiotyk z domowej apteki!
Znakomita przystawka na wigilijną wieczerzę!
Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wyd ...