
Żeberka pokroić na mniejsze kawałki. W zamykanym naczyniu połączyć składniki marynaty - sos Worcester, ostrą paprykę w proszku i przeciśnięty przez praskę czosnek. Włożyć żeberka i starannie pokryć marynatą. Przykryć i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Następnie obsmażyć na oleju. Podlać sokiem z ananasa. Dodać tabasco, wycisnąć sok z limonki. Pod przykryciem dusić do miękkości.
Podawać z surówką z marchewki, purée z kalafiora i dipem czosnkowym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Powszechnie wiadomo, że większość mężczyzn nie jada kalafiora oraz ucieka...
Słodko-kwaśne, w stylu azjatyckim...
W małej miseczce połączyć ze sobą roztopione masło, sok z cytryny i świeżo zmielony p ...
Na patelni roztopić masło, dolać sos sojowy i miód. Włożyć kurze udka (wcześniej umyt ...
Cielęcinę podzielić na zgrabne kotleciki (ważne, by przy każdym był kawałek kości, bo ...