Mięso zmielić, dodać jajko i czosnek. Przyprawić solą i pieprzem. Zagęścić bułką tartą. Wyrobić.
Patyczki do szaszłyków namoczyć, na każdy nabić suszoną śliwkę (jeśli owoce są zbyt suche, można wcześniej namoczyć je w wodzie lub alkoholu, np. brandy). Obtoczyć zmielonym mięsem, ulepić „cygaro". Owinąć plastrem boczku i spiąć wykałaczką. Upiec na grillu z każdej strony.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na sezon pikników Ewa poleca kotleciki mielone na patyku i sałatkę z trzema...
Placek ziemniaczany po helwecku;-)
ięso przełożyć do miski. Przyprawić roztartym w dłoniach tymiankiem...
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać musztardę, doprawić solą, pieprzem i majerankiem...
Zacząć od przygotowania solnej kołderki. Białka oddzielić od żółtek i lekko rozbić w ...