/ Przepisy / Mielone z rusztu z suszoną śliwką

Opis przygotowania

Mięso zmielić, dodać jajko i czosnek. Przyprawić solą i pieprzem. Zagęścić bułką tartą. Wyrobić.
Patyczki do szaszłyków namoczyć, na każdy nabić suszoną śliwkę (jeśli owoce są zbyt suche, można wcześniej namoczyć je w wodzie lub alkoholu, np. brandy). Obtoczyć zmielonym mięsem, ulepić „cygaro". Owinąć plastrem boczku i spiąć wykałaczką. Upiec na grillu z każdej strony.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 158
Ewa gotuje - odc. nr 158

Na sezon pikników kotleciki mielone na patyku, sałata z trzema serami a...

 

Podobne przepisy

Bananowy gulasz

Mięso pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami. Odstawić. Następnie zrumienić na 1 łyżc ...

Spaghetti alla carbonara

Boczek pokroić w drobną kostkę, zrumienić w oliwie na patelni. Kto chce może dorzucić ...

Gołąbki warstwowe

Na patelni rozgrzać olej. Usmażyć na nim mięso...

Wieprzowina a'la Wellington

Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach...

Wróć do listy przepisów