/ Przepisy / Kieszonki schabowe

Opis przygotowania

Pieczarki obrać i drobno pokroić. Cebulę posiekać w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać grzyby. Doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć.

Mięso podzielić na zgrabne kotleciki, każdy naciąć tak, by powstała kieszonka. Oprószyć solą i pieprzem. Do połowy kieszonek włożyć po kawałku sera żółtego i listek szałwii, drugą połowę nadziać farszem pieczarkowym.

Spiąć wykałaczkami. Obtoczyć w jajku, mące i bułce tartej. Usmażyć - najlepiej na smalcu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 102
Ewa gotuje - odc. nr 102

Tym razem odcinek „komunijny” – maj jest w Polsce miesiącem...

 

Podobne przepisy

Tagliatelle z sosem serowym

Najlepiej wychodzi z tego, co akurat znajdziemy w lodówce...

Leniwe

Kluski z twarogu okraszone masłem szałwiowym;-)

Pulpety w sosie koperkowym

Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoto na maśle. Mięso przepuścić przez maszynkę ...

Indyk z sosem cebulowym

Mięso umyć, osuszyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć solą i pieprzem. Masło ...

Wróć do listy przepisów