/ Przepisy / Makaron z cukinią i mięsem z indyka

Opis przygotowania

25 października to Światowy Dzień Makaronu. Najlepiej uczcić go przyrządzeniem jakiegoś pysznego dania! Mam dla Was świetny i szybki przepis na makaron z cukinią i mięsem z indyka.

 

Indyka pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Cukinię, pomidory, cebulę również pokroić w kostkę, a czosnek w plasterki.

Na osolony wrzątek wrzucić makaron Lubella i gotować przez 6 minut – ma być al dente.

Na patelnię wlać olej i podsmażyć mięso z indyka. Gdy indyk będzie złocisty, dorzucić cebulę i smażyć dalej. Następnie dodać czosnek i nadal podsmażać. Potem dodać pomidory oraz cukinię. Podlać odrobiną wody, doprawić roztartym w dłoniach oregano. Gdy cukinia będzie miękka, dorzucić ugotowany makaron Lubella.

Serwować udekorowany płatkami parmezanu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS
 
 

Podobne przepisy

Gęś nadziewana

Gęś rozmrozić. Ze środka wyjąć podroby. Wszystko umyć. Tuszkę osuszyć i dobrze natrze ...

Karczek przekładny z kapustą

W jednym garnku...

Placki ziemniaczane

Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać roztrzepane jajko, drobno posieka ...

Wątróbka gęsia z jabłkami w cydrze

Po prostu wątróbka - tym razem gęsia...

Wróć do listy przepisów