/ Przepisy / Schabowy z mortadeli

Opis przygotowania

Plastry mortadeli zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju. Podobnie przygotować i usmażyć ser żółty.

Podawać z ziemniakami z wody, jajkiem sadzonym lub poszetowym oraz marchewką z groszkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 312
Ewa gotuje - odc. nr 312

Tym razem Ewa postanowiłam przypomnieć kilka przepisów, które gościły na...

 

Podobne przepisy

Pierogi wigilijne

Grzyby namoczyć w wodzie (przez całą noc). Wyłowić łyżką cedzakową...

Gulasz z indyczych wątróbek

Ugotować domowy wywar na skrzydełkach, włoszczyźnie i suszonych, namoczonych w wodzie ...

Udka z rusztu

Udka zluzować. Oprószyć solą i pieprzem...

Polędwiczki z rusztu

Pieczyste z czosnkiem!

Wróć do listy przepisów