
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ósemki. Włożyć do garnka, zalać wodą i gotować, aż się rozpadną. Następnie wsypać cukier i wymieszać, aby się rozpuścił. Dodać cynamon. Zdjąć z ognia. Do masy wsypać galaretkę, dodać 3 łyżeczki żelatyny, starannie wymieszać.
Na dnie tortownicy ułożyć 2 warstwy biszkoptów, wyłożyć na nie połowę masy jabłkowej, przykryć warstwą biszkoptów i nałożyć resztę jabłek. Wstawić do lodówki, aby stężało. Podawać z kleksami bitej śmietany.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż po wakacjach Ewa Wachowicz zaprasza na grillową ucztę! W programie...
Masło utrzeć. Dodać cukier i cukier waniliowy, ucierać dalej. Dodać żółtka, śmietanę, ...
Socjalistyczna odpowiedź na zabaglione...
Białka ubić, dodać cukier, żółtka, mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Wymieszać. Cia ...
Lub jak kto woli makowiec serowy...