Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ósemki. Włożyć do garnka, zalać wodą i gotować, aż się rozpadną. Następnie wsypać cukier i wymieszać, aby się rozpuścił. Dodać cynamon. Zdjąć z ognia. Do masy wsypać galaretkę, dodać 3 łyżeczki żelatyny, starannie wymieszać.
Na dnie tortownicy ułożyć 2 warstwy biszkoptów, wyłożyć na nie połowę masy jabłkowej, przykryć warstwą biszkoptów i nałożyć resztę jabłek. Wstawić do lodówki, aby stężało. Podawać z kleksami bitej śmietany.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż po wakacjach Ewa Wachowicz zaprasza na grillową ucztę! W programie...
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać cukier, cukier waniliowy i ...
I migdałem w środku!
Przesianą mąkę z cukrem pudrem i masłem posiekać nożem. Dodać żółtka lekko rozbite wi ...
Jajka wybić do miski i zmiksować z cukrem na białą, puszystą masę...