Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Jabłka w syropie

Opis przygotowania

Jabłka obrać, przekroić na pół. Wykroić gniazda nasienne. Z wody i cukru ugotować syrop, dodać goździki i cynamon.

Do wrzącego syropu włożyć jabłka i gotować na wolnym ogniu – mają być szkliste, lecz nie wolno ich rozgotować. Wyjąć na talerz, przestudzić.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 206
Ewa gotuje - odc. nr 206

Przed Bożym Narodzeniem w programie nie może zabraknąć świątecznej atmosfery!...

 

Podobne przepisy

Pascha

Daktyle i figi drobno pokroić. Dodać rodzynki i zalać alkoholem...

Ciasteczka kokosowe z chia, czekoladą i żurawiną

Bez glutenu i bez laktozy - na mleku roślinnym, dla wegan!

Tort czekoladowo-kawowy

Mamy 200 odcinków - musi być tort!

Ciasto czekoladowe z buraczkami

Biszkopt z warzywami? Czemu nie!

Wróć do listy przepisów