Solidny kawał indyczej piersi pokroić w poprzek włókien na centymetrowe plastry. Mięso rozbić tłuczkiem (podobnie jak na schabowe) i pokroić na mniejsze porcje. Indycze plastry przyprawić solą i pieprzem, panierować w roztrzepanym jajku i płatkach migdałowych.
Na patelni rozgrzać olej (najlepszy będzie arachidowy). Dodać kostkę masła. Wrzucić kawałki mięsa i szybko usmażyć z obu stron.
Podawać z sałatą i połówkami pomidorków koktajlowych (warzywa posolić, skropić oliwą i sokiem z cytryny).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje potrawy wedle diety Michela Montignaca....
W małej miseczce połączyć ze sobą roztopione masło, sok z cytryny i świeżo zmielony p ...
Mięso delikatnie rozklepać dłonią. Przyprawić z obu stron...
Mięso pokroić na kawałki i lekko rozbić. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem...
Ziemniaki i kapustę ugotować w oddzielnych garnkach...