Cebulę drobno pokroić i zrumienić na mocno rozgrzanym maśle.
Do mięsa przecisnąć czosnek, wybić jajko. Przyprawić papryką, chili, solą oraz pieprzem. Wsypać bułkę tartą, dorzucić usmażoną cebulę. Wymieszać i dokładnie wyrobić. Przykryć i na ½ godziny wstawić do lodówki.
Po tym czasie z masy ulepić zgrabne kotlety (ręce i deskę warto zwilżyć wodą) i nabić na namoczone patyczki do szaszłyków – można wbić po dwa, co ułatwi przekładanie. Upiec na ruszcie posmarowanym masłem klarowanym, na elektrycznym grillu lub patelni grillowej.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
To już ostatni, premierowy odcinek „Ewa gotuje“ przed wakacjami....
Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni (laskowe i włoskie w piekarniku). Czosnek ...
Orientalny dorsz na parze;-)
Ugotować bulion. Mięso wyjąć, pokroić na plastry i z obu stron dokładnie posmarować m ...
Czosnek posiekać, podsmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić szpinak...