
Kapustę poszatkować i posolić – 1 łyżka soli na kilogram kapusty. Papryki wydrążyć i napełnić soloną kapustą. Ułożyć ciasno w słoiku, przekładając resztą solonej kapusty. Zalać solanką – na 1 litr wody łyżka soli. Docisnąć kamieniem i odstawić na kilka dni. Mniej więcej po tygodniu zamknąć i przenieść w chłodne miejsce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi widzów na zaskakujące owocowe śniadanie – upiecze...
Na jarzynie jak do rosołu i koperku do kiszenia ogórków ugotować wywar...
Świetna baza do pomidorówki lub sosu do spaghetti...
Z papryk wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w paski...
Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...