
Foremki posmarować roztopionym masłem, posypać wiórkami kokosowymi. Do reszty masła dodać czekoladę i podgrzewać w kąpieli wodnej, cały czas mieszając, aż się rozpuści. Pilnować, by czekolada nie stężała i nie przywarła do dna.
Żółtka utrzeć na biało z 3 łyżkami cukru, połączyć z roztopioną czekoladą, dodać cukier waniliowy. Do białek dodać szczyptę soli i pozostały cukier. Ubić na sztywną pianę. Stopniowo, z wyczuciem, wmieszać do żółtek z czekoladą - stale trzymając masę w cieple, by czekolada nie stężała.
Łyżką stołową napełniać foremki do 3/4 wysokości. Piec 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Lekko wystudzić.
Udekorować cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Zbliża się lato, niedługo wakacje. Najwyższa pora zadbać o sylwetkę! A...
Ser przepuścić dwa razy przez maszynkę. Dodać cukier puder, cukier waniliowy i masło. ...
Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem...
Twarożek zemleć wraz z obranymi ze skórki bananami, połączyć z żółtkami, miodem, ubit ...
Andruty przełożyć gotowym kremem czekoladowo-orzechowym. Wcześniej wstawić słoik do m ...