/ Przepisy / Utopence

Opis przygotowania

Wodę zagotować z octem, cukrem i przyprawami. Zdjąć z ognia i przestudzić.

Serdelki naciąć wzdłuż lub nakłuć widelcem. Umieścić w słoiku. Dołożyć trochę czosnku, pokrojonej cebuli i papryki.

Zalać marynatą. Słoik zakręcić, dobrze wystudzić i wstawić do lodówki. Utopence będą gotowe po 3-4 dniach, ale można je przechowywać nawet przez 2 miesiące.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 397
Ewa gotuje - odc. nr 397

Tym razem kuchnia biwakowa. Na żywym ogniu, w żeliwnym kociołku, Ewa ugotuje...

 

Podobne przepisy

Jajo w gniazdku z łososiem

Dekonstrukcja jajka po benedyktyńsku...

Dip czosnkowy

Jogurt przelać do miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, majonez i musztardę ...

Pieczarki w cieście

Z dodatkiem parmezanu;-)

Truskawki z octem balsamicznym

Fantastyczny dodatek do mięs!

Wróć do listy przepisów