Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Grochówka z kociołka

Opis przygotowania

Groch zalać wodą i odstawić na całą noc.

Boczek pokroić w kostkę i przełożyć do kociołka ustawionego w ognisku. Dorzucić kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Dodać posiekaną cebulę. Po chwili dołożyć namoczony groch. Zalać wodą. Posolić. Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim, majerankiem i lubczykiem. Dorzucić skórę z boczku, pokrojone w kostkę warzywa oraz posiekany czosnek. Wymieszać. Przykryć i gotować tak długo, aż groch zacznie się rozpadać. Przed podaniem doprawić świeżo zmielonym pieprzem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 397
Ewa gotuje - odc. nr 397

Tym razem kuchnia biwakowa. Na żywym ogniu, w żeliwnym kociołku, Ewa ugotuje...

 

Podobne przepisy

Pokusa Janssona

Zapiekanka ziemniaczana ze szprotkami...

Lodowa z melonem

Sałatę umyć i poszarpać do miski...

Pak choi z patelni

Kapusta chińska na ciepło;-)

Chłodnik po warszawsku

Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...

Wróć do listy przepisów