
Mleko przelać do garnka, dodać masło i posłodzić. Podgrzać.
M±kę przesiać do miski, zrobić dołeczek, wkruszyć drożdże. Wlać 3-4 łyżki ciepłego mleka. Wymieszać w dołeczku, przykryć i zostawić w spokoju (na ok. 20 minut).
Do drugiej miski wsypać m±kę na kruszonkę, dodać ksylitol i masło. Wymieszać tak, by powstała kruszonka. Przykryć i wstawić do lodówki.
Rabarbar obrać, pokroić na kawałki i wymieszać z dżemem.
Do m±ki z zaczynem wybić jajka. Uperfumować cukrem waniliowym. Wlać resztę mleka z masłem i cukrem. Wymieszać, następnie wyrobić ciasto dłońmi. Przykryć i odstawić do wyro¶nięcia na mniej więcej godzinę.
Blachę prostok±tn± wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć wyro¶nięte ciasto. Rozci±gn±ć na kształt formy. Oprószyć m±k±. Ponownie zostawić do wyro¶nięcia na ok. 20 minut. Na wierzchu ułożyć rabarbar, posypać kruszonk±.
Piec przez ok. 45 minut w 170 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W ostatnim odcinku ramówki wiosennej zobaczymy jak przygotować zupę koperkow±...
Foremki posmarować roztopionym masłem, posypać wiórkami kokosowymi. Do reszty masła d ...
Ciasto o niesamowitym miodowym smaku i... dyniowym kolorze!
Masło rozpu¶cić w garnku (w żadnym wypadku nie powinno się zagotować). Wsypać cukier, ...
Szklankę cukru, 2 całe jajka i 3 żółtka ubić mikserem, dodać szklankę ma¶lanki i cien ...