Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pomarańczowy indyk z grilla

Opis przygotowania

Pier¶ indyka pokroić w paski. Przyprawić sol±, pieprzem i tymiankiem. Przełożyć do zamykanego naczynia. Wlać sok wyci¶nięty z 2 pomarańczy i oliwę. Zamkn±ć i na co najmniej godzinę schować do lodówki.

Przygotować sos. Z pomarańczy wyci±ć filety, z resztek wycisn±ć sok. W garnku roztopić masło, dodać owoce wraz z sokiem. Przyprawić ¶wieżo otart± gałk± muszkatołow±. Zagotować. Wlać mleczko i zredukować.

Zamarynowane mięso nadziać na namoczone patyczki do szaszłyków i upiec na grillu. W trakcie pieczenia smarować marynat±. Podawać z sosem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 392
Ewa gotuje - odc. nr 392

Gdy robi się coraz ciepłej, chętnie sięgamy po receptury na zupy podawane...

 

Podobne przepisy

Bitki z indyka

A do tego kopytka dyniowe;-)

Eskalopki z boczniaków

Grzyby w cie¶cie nale¶nikowym...

Pier¶ kaczki z sosem wi¶niowym

Na dno pojemnika wsypać sól gruboziarnist±. Mięso umyć i osuszyć, następnie położyć na soli skór± do dołu...

Perliczka na miodzie

Nadobna perlica boczkiem rumianym otulona.

Wróć do listy przepisów