
Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na suchej patelni. Dorzucić posiekaną cebulę.
Jaja wybić do miski, przyprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę i roztrzepać – widelcem lub miotełką. Dorzucić zieleninę.
Usmażony boczek z cebulą nałożyć do foremek na muffinki, starając się przy tym, by znalazło się tam jak najmniej tłuszczu. Zalać roztrzepanymi jajkami. Wkruszyć trochę fety.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Chętnie jemy poza domem, a dobre lokale coraz częściej powstają na przedmieściach,...
Ryby z domowej wędzarni!
Masło zbrązowić na patelni. W maśle przesmażyć ryż. Jak się zeszkli, przełożyć do gar ...
Afrykańska odpowiedź na bliskowschodnią szakszukę;-)
Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wyd ...