Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Piernik bardzo puszysty

Opis przygotowania

Mąkę, kakao, przyprawę do piernika, sodę i proszek do pieczenia przesiać do miski.

Cukier wsypać do drugiej miski. Wybić jajka i ubić.

Dodać powidła, wlać mleko, miód i olej. Wsypać wymieszane wcześniej składniki sypkie. Zmiksować i przelać do foremki wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia (blaszka 24 x 38 cm).

Wstawić na 45-50 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.

Masło roztopić w rondelku. Wsypać cukier i kakao. Wlać śmietankę i wymieszać.

Polewą udekorować ciasto. Na wierzchu ułożyć połówki orzechów włoskich.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 380
Ewa gotuje - odc. nr 380

Za kilka dni Wigilia i Boże Narodzenie. Zgodnie z ludowymi wierzeniami...

 

Podobne przepisy

Sernik na zimno w pucharkach

Na bazie serka homogenizowanego;-)

Rogale świętomarcińskie

Drożdże rozpuścić w niewielkiej ilości mleka. Jajka utrzeć z cukrem i połączyć ze sto ...

Sernik lwowski

Najlepiej smakuje z herbatą i konfiturą truskawkową;-)

Drożdżówki z serem

Mleko wlać do rondelka, postawić na kuchence...

Wróć do listy przepisów