Płatki wsypać do miski, zalać mlekiem migdałowym i zostawić na godzinę, by spęczniały.
Dorzucić banany pokrojone w plastry (powinny być dojrzałe). Wybić jajka, wsypać sodę i zmiksować. Masa powinna mieć konsystencję śmietany.
Dorzucić borówki i delikatnie wymieszać.
Na patelnię dać odrobinę masła i rozprowadzić ręcznikiem papierowym. Usmażyć placuszki – z dwóch stron.
Na talerzu udekorować owocami leśnymi. Oprószyć cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa odwiedzi szkółkę leśną, gdzie wybierze sobie jakąś sadzonkę...
Owoce w kruchym cieście...
Drożdże posłodzić i odstawić. Mąkę wysiekać z masłem, dodać jajka, drożdże z cukrem ( ...
Foremki posmarować roztopionym masłem, posypać wiórkami kokosowymi. Do reszty masła d ...
Świetny dodatek do deserów;-)