Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Domowe babeczki

Opis przygotowania

M±kę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Dodać rozpuszczone masło, jajko i mleko. Dorzucić pokrojon± czekoladę i wszystko wymieszać na jednolit± masę. Przełożyć do foremek.

Piec w temp. 160 st. C przez 35 minut. Po wystudzeniu udekorować cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 151
Ewa gotuje - odc. nr 151

Dzi¶ Ewa Wachowicz zaprasza na tradycyjn± kuchnię polsk±. Będzie gęsina,...

 

Podobne przepisy

Ciasto z rabarbarem

Na stolnicę przesiać m±kę tortow±, dosypać krupczatkę...

Szarlotka z budyniem

M±kę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę...

Tort komunijny chałwowy

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę, utrwalić cukrem. Dodać żółtka i del ...

Makowiec

Razy dwa!

Wróć do listy przepisów