Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Domowe babeczki

Opis przygotowania

M±kę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Dodać rozpuszczone masło, jajko i mleko. Dorzucić pokrojon± czekoladę i wszystko wymieszać na jednolit± masę. Przełożyć do foremek.

Piec w temp. 160 st. C przez 35 minut. Po wystudzeniu udekorować cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 151
Ewa gotuje - odc. nr 151

Dzi¶ Ewa Wachowicz zaprasza na tradycyjn± kuchnię polsk±. Będzie gęsina,...

 

Podobne przepisy

Deser w stylu tiramisu

Z ciastem kataifi;-)

Babeczki migdałowe z jagodami

Masło przełożyć do rondelka, roztopić...

Ciasto warzone

Mleko zagotować. Jajka wbić do garnka, wlać ¶mietanę, zmiksować...

Kulki ryżowe z daktylami

I migdałem w ¶rodku!

Wróć do listy przepisów