Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa z suszu

Opis przygotowania

Susz namoczyć. Wraz z wodą przełożyć do garnka. W razie potrzeby uzupełnić płyn. Wrzucić cynamon i goździki. Przykryć i gotować do miękkości. Owoce i przyprawy przełożyć do miski. Wywar posłodzić. Dodać sok z cytryny. Można zagęścić zasmażką.

Podawać z makaronem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 351
Ewa gotuje - odc. nr 351

Niebawem Boże Narodzenie. To dosłownie ostatni dzwonek, by pomyśleć o świątecznych...

 

Podobne przepisy

Zupa cygańska

Ziemniaki obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę...

Wiosenna zupa cytrynowa

Pomysł ponoć francuski, przepis na 100% polski;-)

Żurek na pieczonej kiełbasie

Tradycyjna zupa na Wielkanoc!

Zupa misoshiru

Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu...

Wróć do listy przepisów