Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Na suchej patelni uprażyć płatki migdałów.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na mocno rozgrzanej oliwie. Dodać posiekany czosnek, wymieszać i podsmażyć. Dorzucić drobno pokrojoną papryczkę chili (bez pestek).
Makaron odcedzić. Przełożyć na patelnię z cebulą, czosnkiem i chili. Dorzucić szpinak, przyprawić pieprzem. Przełożyć do pojemnika, na wierzchu ułożyć plastry wędzonego łososia. Posypać prażonymi płatkami migdałów (jeśli to możliwe płatki zapakować oddzielnie). Jeść na zimno lub podgrzać w kuchence mikrofalowej.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi na kuchnię korporacyjną, a co za tym idzie przygotuje...
Filety rybne rozmrozić, osuszyć na papierowym ręczniku, podzielić na mniejsze kawałki ...
Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę. Dolać mleko i gotować do uzyskania gładkiego so ...
Topinambur obrać, pokroić na krążki o grubości ok. 1 1/2 cm. Ugotowa ...
Kaszankę włożyć do jednorazowej podłużnej foremki z folii aluminiowej, dodać oczyszcz ...