Bułkę zalać mlekiem i odstawić na 10 minut. W misce wymieszać mięso, jajko, posiekaną cebulę, sól, pieprz i dokładnie odciśniętą bułkę.
Uformować kotlety – nie za duże, najlepiej wielkości pięści. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Podawać w posmarowanej musztardą kajzerce – z ogórkiem kiszonym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W życiu Ewa ma dwie wielkie pasje – góry i gotowanie. Doskonale wiedzą...
Flagowe danie peruwiańskiej kuchni chińskiej zwanej chifa!
Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...
W dużym garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę. Cebulę, boczek oraz czosnek posiekać w k ...
Boczek pokroić w kostkę. Zrumienić...