Bułkę zalać mlekiem i odstawić na 10 minut. W misce wymieszać mięso, jajko, posiekaną cebulę, sól, pieprz i dokładnie odciśniętą bułkę.
Uformować kotlety – nie za duże, najlepiej wielkości pięści. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Podawać w posmarowanej musztardą kajzerce – z ogórkiem kiszonym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W życiu Ewa ma dwie wielkie pasje – góry i gotowanie. Doskonale wiedzą...
Rybę wypatroszyć, pozostawiając głowę - usunąć jednak oczy i skrzela. Dokładnie umyć ...
Sprawione ryby natrzeć wewnątrz odrobiną soli. Do środka włożyć czosnek, koperek i po ...
Nóżki natrzeć solą, świeżo zmielonym pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. ...
Filety z obu stron posolić i przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Odstawić. Pr ...