/ Przepisy / Muffiny z jarmużem

Opis przygotowania

Liście jarmużu umyć, osuszyć i odsączyć z nadmiaru wody. Przełożyć do robota, wlać olej oraz sok z cytryny i zblendować.

Jajka wybić do miski. Wsypać cukier. Posolić i dobrze zmiksować. Gdy jaja zbieleją, wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Uperfumować ekstraktem waniliowym. Dodać jarmuż i wymieszać lub zmiksować na wolnych obrotach.

Ciasto przełożyć do foremek na babeczki (do 2/3 wysokości).

Piec przez 25 minut w temp. 180 st. C.

Po wystudzeniu udekorować lukrem (cukier utrzeć z sokiem z cytryny, zabarwić kurkumą).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 335
Ewa gotuje - odc. nr 335

Ewa uwielbia grillować i imprezować na świeżym powietrzu. Z tego powodu...

 

Podobne przepisy

Galaretki w jogurcie

Galaretki rozpuścić, wylać na płaskie talerze. Gdy zastygną, pokroić w kostkę i nałoż ...

Rogaliki z marmoladą

Drożdże rozetrzeć z cukrem i śmietaną (powinna być w temperaturze pokojowej). Odstawi ...

Ciastka francuskie z kremem budyniowym

Ciasto lekko rozwałkować, podsypując uprzednio mąką...

Koszyczki

Ma stolnicę przesiać mąkę, dodać masło i wysiekać. Zrobić dołeczek, dodać żółtka i śm ...

Wróć do listy przepisów