/ Przepisy / Mus truskawkowy z kremem mascarpone

Opis przygotowania

Truskawki obrać i umyć. Przełożyć do blendera, posłodzić, dorzucić miętę i zmiksować na gładki mus.

Serek zmiksować z jogurtem, skórką i sokiem z cytryny oraz cukrem. Przelać do pucharków. Delikatnie nałożyć mus. Schłodzić w lodówce.

Przed podaniem udekorować prażonymi płatkami migdałów i bratkami (kwiaty są jadalne).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 334
Ewa gotuje - odc. nr 334

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę-krem z pieczonych pieczarek. Następnie...

 

Podobne przepisy

Szaszłyki owocowe

Dla wegan - na ruszcie;-)

Śliwki pod kruszonką

Na stolnicę wysypać mąkę krupczatkę...

Lody z zieloną herbatą

Mleczko kokosowe włożyć do lodówki, aby się schłodziło...

Pucharki z galaretką i bezami

A zamiast bitej śmietany jogurt naturalny!

Wróć do listy przepisów