
Śledzie moczyć przez kilka godzin w wodzie, obrać ze skóry, zalać mlekiem i odstawić na godzinę. Cebulę pokroić w półplasterki. Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytryny.
Ryby osuszyć, obłożyć cebulą i jabłkiem. Śmietanę doprawić szczyptą soli, pieprzem i cukrem. Zalać śledzie.
Dekorować posiekaną natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Między karnawałem a czasem przedwielkanocnej refleksji - innymi słowy między...
Na cieście francuskim...
Na dużą patelnię wlać śmietanę i na wolnym ogniu gotować ją kilka minut - by trochę o ...
Mąkę zaparzyć gorącą wodą. Dodać jajko i szczyptę soli. Wyrobić. Rozwałkować bardzo c ...
Polska gąska po włosku, czyli cienko skrojony wędzony filet z gęsi domowej...