Cukier wsypać na patelnię. Gdy się roztopi, wrzucić jabłka pokrojone na ósemki (w skórce). Wymieszać, by pokryły się karmelem. Podlać cydrem. Odparować.
Na patelni rozgrzać gęsi smalec. Usmażyć wątróbkę – z obu stron. Przyprawić solą i pieprzem. Pod koniec dodać masło. Gdy się roztopi, polać nim wątróbkę.
Podawać z purée ziemniaczanym oraz jabłkami w cydrze. Udekorować tymiankiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Polska jagnięcina wraca do łask! Do tej pory jej zalety znali przede wszystkim...
Cebulę obrać i pokroić w talarki, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego...
Wędzonka na biwak!
Bigos - też mi coś... Tyle tylko, że ten jest niezwykły, bo na czerwonej kapuście kiszonej!
Ugotować bulion. Mięso wyjąć, pokroić na plastry i z obu stron dokładnie posmarować m ...