Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Wątróbka gęsia z jabłkami w cydrze

Opis przygotowania

Cukier wsypać na patelnię. Gdy się roztopi, wrzucić jabłka pokrojone na ósemki (w skórce). Wymieszać, by pokryły się karmelem. Podlać cydrem. Odparować.

Na patelni rozgrzać gęsi smalec. Usmażyć wątróbkę – z obu stron. Przyprawić solą i pieprzem. Pod koniec dodać masło. Gdy się roztopi, polać nim wątróbkę.

Podawać z purée ziemniaczanym oraz jabłkami w cydrze. Udekorować tymiankiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 315
Ewa gotuje - odc. nr 315

Polska jagnięcina wraca do łask! Do tej pory jej zalety znali przede wszystkim...

 

Podobne przepisy

Kaczka po krakowsku

Przysmak z Galicji!

Kaczka w sosie winnym

Kacze piersi naciąć od strony skóry - tak, by powstała ukośna, centymetrowa kratka. N ...

Bakłażany pod parmezanem

Włoski klasyk - bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym, mozzarellą i parmezanem.

Karczek z rusztu w musztardowej marynacie

Karkówka w sam raz na majówkę!

Wróć do listy przepisów