/ Przepisy / Cymes

Opis przygotowania

Marchewkę umyć, obrać i pokroić w plastry. Zasypać cukrem, zalać wodą i ugotować.

Gdy zacznie mięknąć, wlać sok z pomarańczy, zakwasić sokiem z cytryny. Wrzucić bakalie. Przyprawić cynamonem, posłodzić miodem, wymieszać i dusić przez chwilę.

Podawać udekorowane listkami mięty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 311
Ewa gotuje - odc. nr 311

Kolejny program rozpocznie się na krakowskim Kazimierzu, który przed laty...

 

Podobne przepisy

Krem z kiszonych ogórków

Ogórkowa nieco inaczej...

Sałatka kolorowa

Umyte sałaty poszarpać do szklanej miski...

Papryka z kaszą jaglaną

Na maśle podsmażyć drobno pokrojoną cebulę...

Koperkowa z ziemniakami

Na jarzynie jak do rosołu i koperku do kiszenia ogórków ugotować wywar...

Wróć do listy przepisów